• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg

Ден на талантите и спорта

На 28.04.2017 г. в ОУ „Васил Левски“ – село Борима се проведе Ден на талантите и спортен празник, който започна в 8,30 часа с представяне на децата – таланти. В областите изобразително изкуство, музика, танци и кулинария се представиха 19 ученици.

Наследниците на Владимир Димитров – Майстора  - Андрей Николов І клас, Шанел Кехайова ІІ клас и Сибел Куртова VІ клас започнаха да творят на блоковите листи, а във вихъра на танца се впуснаха Айлин Шопова и Здравка Кирова VІІІ клас, Блага Иванова V клас, Силвестър Павлов и Надежда Захариева VІ клас.

Продължихме с нашата „Музикална кутия“. Сияна Лалева IV клас, Преслава Раева и Михаела Минкова II клас с много чувство изпяха своите хитове. За тези, които най-много харесаха на публиката, не се изпращаха SMS-и, а бурно се аплодираха.

По случай международния ден на танца – 29 април, се изви най-дългото хоро в училище. Всички ученици се хванаха на Право и Дайчово хоро.

Това беше и приятно, и изморително. Затова укротихме малко страстите с представяне на кулинарното вълшебство на нашите мастър - шефове: Синая Банкова, Даниела Шопова и Семра Такалова ІV клас, Айше Кюлджева и Галена Емилова ІІІ клас, Виктория Тахирова VІІ клас и Златомира Атанасова ІV клас.

Директорът на училището – Иванка Миткова  връчи поощрителни грамоти за участие в деня на талантите и награди, подсигурени от Обществения съвет към училището. За тази цел те дариха сума от 100 лева.

Денят продължи със забавни и развлекателни спортни игри под ритъма на музика и с подгряване от училищните мажоретки.

Зеленият, добре подреден и чист двор на ОУ „Васил Левски“ – Борима е празнично украсен. Всички са готови за игри и забави още от зори! Днешният празник  мина под мотото „Да покажем, че можем да играем, да се забавляваме, да бъдем силни и талантливи“. Посрещнахме участниците в спортните игри с песента „Бързи, смели, сръчни“ за повдигане на спортния дух. Смехът е задължителен! Правилата не се нарушават!

Продължихме със забавната част.

Като начало започнахме с игра за учениците от I-IV клас – „Ти разнасяш, аз събирам“. Много неща разнесоха из двора участниците, обаче си ги събраха. Ето така трябва да се прави във всички случаи, за да бъде чисто и красиво.   

Следващата  игра - „Промушване през обръч“. Желаещите се залавят за ръце и целта е от началото до края на „веригата“ обръчът да премине през всеки, без да се пускат ръцете. И успяха!

Дойде време за „Туристическа щафета“. Поради многото желаещи се сформираха няколко отбора, които поставяха в раница само предмети, необходими за туризъм. В играта трябваше не само да си бърз, но и съобразителен, за да вземеш подходящите за туризъм предмети. Резултатът показа, че имаме отлично подготвени за туризъм ученици.

Последва играта „Обери градината на зайко“ за ученици от I – IV клас. И тук се наложи да се сформират повече отбори поради големия брой „зайчета“, които искат да приберат морковите от градината. Всички участници умело с подскоци преминаха през обръчите, за да стигнат до морковите. Играта беше истинско предизвикателство за по-малките, които се забавляваха много като „зайковци“.

Дойде ред на играта за големи ученици „Бъди точен и бърз“ – бягане, скачане на въже, завъртане на обръч и пукане на балон. Всеки участник тича, скача на въже, върти обръч, тича до стол с балон, който трябва да спука като седне на него. Играта предизвика много емоции. Бурен смях избухваше при всеки опит за пукане на балон.

И накрая на деня – изненада за всички! Конкурс за момчета – мажоретки! Много смях, много емоции, бурни аплодисменти за най-добре справящите се момчета. Публиката си избра фаворити, които много активно подкрепяше. Отличиха се трима –Алекс Бошнаков VІІІ клас, Силвестър Павлов и Кристиян Василев VІ клас. Алекс спечели симпатиите на момичетата, Силвестър беше най-колоритен, а Кристиян най-атрактивен.

Денят завърши с ефектен финал - игра за малки и големи ученици с топка. Подредени в две колони последователно нисък и висок ученик си подаваха топка, която трябва да преминава над глава и през крака. Адреналинът на участници и публика беше на макс!

А най-накрая, но не и по важност, отбелязахме 80-годишнината от написването на Дунавското хоро от Дико Илиев, което изиграхме всички- ученици, учители и персонал.   

 

Милена Антонова и Зорница Стоянова

Организатори на деня       

Free business joomla templates