• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg

Върви, народе възродени ...

Всяка година ОУ „Васил Левски“ с. Борима тържествено отбелязва 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Този ден е не просто празник, а ден, в който учители и ученици под величествените звуци на „Върви, народе възродени!“ се прекланят пред българското слово, българският дух, просвета и култура.

В празнично украсения салон на село Борима учениците под ръководството на своите учители подготвиха богата, разнообразна и вълнуваща програма. Под звуците на Ангелогласния хор бе представен рецитал за славянската писменост. Последва драматизация, в която зрителите се насладиха на мъдростта и почитта на българския народ пред знанието и моралните ценности. Весели песни, представени от Ажда Такалова и Сияна Лалева, съвместно с техни съученички, огласиха тържеството и повдигнаха настроението.

Присъстващите в салона зрители бурно аплодираха изпълнението на участниците – малки артисти от първи клас – влезли в ролята на някои букви от българската азбука. И по традиция танцовите способности на талантливите ученици развълнуваха с мажоретен и модерен танц. Народният хоровод „Тропанка“ беше специален поклон и благодарност към учителите, които продължават святото хилядолетно дело на първоучителите Кирил и Методий.

След специално обръщение – поздрав за празника към гостите, учителите и учениците директорът Иванка Миткова награди двадесет ученици за активно участие в училищния живот през учебната 2016 – 2017 година.

И последва изненадата за всички - за първи път тази година ОУ „Васил Левски“ – с. Борима учреди почетен знак – плакет, който ще се дава за принос в утвърждаване престижа на училището. По решение на педагогическия съвет първият номиниран, на който се връчи тази престижна награда, е г-жа Надка Петрова – преподавател по английски език за дългогодишен принос в запазването на жаждата към просвета, култура, духовност и национално достойнство у поколения ученици от ОУ „Васил Левски“ в село Борима.

Free business joomla templates