• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg

15 септември 2017 година

Лятото премина, дойде есента,

утрото с усмивка поздрави света.

Училищен звънец децата зове,

                        чуват се навън вик и смехове.

  И ето отново е 15 септември и училищното звънче призова всички 58 ученици от селата Борима, Старо село, Дълбок дол и Голяма Желязна да прекрачат прага на ОУ „Васил Левски“ в село Борима. Празнува цяла България: стари и млади, онези, които тепърва влизат в училище и тези, които за пореден път ще прекрачат школския праг, но порастнали с едно лято, копнеещи да видят приятели, да седнат на чиновете, да вдишат въздуха на класната стая.

  Празникът започна с химна на България и издигане на националния флаг. Радостта от началото на новата учебна година споделиха с нас родители и гости – кметовете на селата Борима и Старо село, Пламенка Гечева – специалист строителство и ремонти в образованието от община Троян, целият Обществен съвет: Мариана Тургенева – председател, Бисерка Петрова, Сафие Такалова, Февзие Кехайова и Цветомира Раева – членове. Поднесоха се поздравления от кмета на община Троян Донка Михайлова, директорът на училището Иванка Миткова и майка на първокласник.  Бяха получени поздравителни адреси от областния управител Георги Терзийски, народните представители Милко Недялков и Иван Миховски, председателят на комисията по образование и наука в Народното събрание на РБ и началника на РУО - Ловеч.

  След програмата, подготвена от ученици в пети и първи клас, децата от ДГ „Дъга“ в Борима подариха букетчета от здравец на първолачетата, за да са здрави и бодри, поздравиха ги с кратки стихчета и всички 7 първокласници бяха изпратени от петокласниците до празнично украсената класна стая, като преминаха през цветна шестица, за да е успешна и спорна първата им година в училище. Пред родители и директор малките ученици хапнаха питка с мед, за да са работни като пчеличките и получиха своите подаръци – нови пъстри учебници, книжка с приказки от община Троян, моливници от родителите и от класния ръководител Йонета Кръстева картичка с поздравление и пожелание за успешна учебна година.

„Драги ученици, много радост ви предстои да срещате в бъдния си път, но една от най-светлите ще бъде радостта от допира със знанията и творчеството, защото те са онзи вечен свят на прекрасното, което надживява хората. Тяхната сила и красота са вечни. Те преобразяват живота, правят го по-хубав и по-добър“ – каза г – жа Миткова.

 Ученичка поля менче с вода за успех и сполука с пожелание да бъдем търпеливи и упорити, защото всичко хубаво на този свят се постига с труд и учение.

Free business joomla templates