Понеделник, 18 Декември 2017 11:57

  Посещение на Народното събрание

  На 14.12.2017 г. ученици и учители от ОУ „Васил Левски” с. Борима посетиха Народното събрание по покана на народния представител Иван Миховски. Така той изпълни обещанието си да покаже на победителите от спортния празник „Деца и родители срещу агресията чрез спорт“, провел се на  05.11.2017 г.,  мястото, където се гласуват  законите на държавата.

  Денят започна с посещение на храм-паметника „Александър Невски”, един от символите на София. Всички се възхитиха от красотата му, но нямаха търпение да влязат в сградата на Народното събрание. Към групата  се присъединиха  ученици и учители от ОУ „Иван Хаджийски” гр.Троян.  Особено вълнение изпитваха всички, пристъпвайки в парламента. Като гости на народните представители групата беше отведена на балкона, откъдето с интерес ученици и учители наблюдаваха работата на депутатите и техните разгорещени дебати  по една от най-важните теми - здравната. След напускане на залата, последва разглеждане на сградата на парламента. В една от залите му се проведе среща с народните представители Иван Миховски, Цветан Цветанов, Десислава Атанасова и Ася Пеева. Те обясниха накратко работата на Народното събрание, като я сравниха с работата в училище. Г-н Цветан Цветанов призова учениците да се грижат за здравето си, да провеждат профилактика още от малки, за да нямат здравословни проблеми. Даде им приятелски съвет да се вслушват в съветите на своите учители и родители, защото те винаги им мислят доброто. Пожела им здраве и успехи, много подаръци за Коледа и сбъдване на всички мечти.

  Безспорно най-вълнуващият  момент беше награждаването на двете победителки от състезанието за деня на народните будители Виждан Кушева и Едриха Ковачева. Наградите бяха връчени лично от Цветан Цветанов, а осигурени от Иван Миховски. Този момент  момичетата ще запомнят завинаги. Заедно с тях се радваха и гордееха  и техните съученици и учители.

  Народните представители  Десислава Атанасова и Ася Пеева също се обърнаха с топли думи и пожелания към гостите си. Това направи и Иван Миховски, който заяви своята радост от осъществената среща и обеща още много срещи и инициативи през 2018 г. След пожелания за весели празници и много снимки в и пред Народното събрание, всички се разделиха. Но остана усещането и вярата , че „Съединението прави силата”.

   

  Стефка Колева – преподавател по география и история    

  © 2013 - 2022 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.