Понеделник, 03 Юни 2019 15:41

    Екскурзия с ученици от групите за занимания по интереси

    На 01.06.2019 г. ученици от I – VII клас, участници в групите за занимания по интереси „Малки изследователи в природните науки“ и „Творческа работилница“, посетиха два туристически обекта в гр. Габрово. Първо се пренесоха в  Космоса, като посетиха „Планетариум” ZKP – 2. Посредством проекционен апарат на куполообразен екран наблюдаваха звездното небе и движенията на небесните тела. Всичко това плени тяхното въображение, пренесоха се в безкрайността на времето, видяха различни съзвездия, докоснаха се до тяхната история, проследиха Млечния път и откриха Полярната звезда. Часове след тази приказна разходка те разказваха за непостижимата и уникална хармония на Вселената. Накрая се снимаха с проекционния апарат, който помогна за овладяване на много знания за Космоса.

    Минути след това приключение учениците се пренесоха в един много различен свят – свят, който отразява най–новите тенденции на музейното дело. Прекрачвайки прага на Интерактивен музей на индустрията – Габрово, децата видяха дигитализацията в нейния истински вид. Те се докоснаха до индустриалното наследство на Габрово чрез интерактивната стена, където с махове се пренасяха в различни години от индустриалното развитие на града. Запознаха се с виртуалните разказвачи в комбинация с множество визуални, звукови и светлинни ефекти. Най–много се забавляваха на третия етаж – тук разгледаха експозиция от настоящето. Имаха възможност да създадат с новите технологии собствени хумористични сценки и разбраха хитрините на габровци. Това не е всичко – адреналина достигна своя връх, когато всяко дете се качи на симулатора на F1. Най–дълго в ролята на състезател остана Едриха Ковачева.

    Дълго ще си разказват за страхотното приключение от тази вълнуваща екскурзия, която се проведе под ръководството на г–жа Стефка Колева и г–жа Зорница Стоянова – ръководители на двете групи за занимания по интереси.

    © 2013 - 2020 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.