Четвъртък, 19 Септември 2019 14:17

  Откриване на учебната 2019 - 2020 година

  Един от най-светлите празници в календара на българското образование е откриването на учебната година.

  В този празничен ден всички сме развълнувани – и учители, и деца, и родители. Ние, преподавателите, с трепет очакваме да видим порасналите си ученици, а децата нямат търпение да се съберат отново със своите приятели, за да огласят затихналото училище със смях и игри. 16 септември отново се превърна в истински празник! След като издигнахме националния флаг и изслушахме химна, последва литературно - музикална програма.

  В своето слово директорът г-жа Иванка Миткова отправи пожелание към родителите да подкрепят децата си и да уважават учителите; към учителите – да мотивират децата да учат, да провокират въображението им, да ги възпитават и вдъхновяват да постигат мечтите си; към учениците – да не се страхуват от трудностите по пътя на знанието, защото те са гарант за развитие и успех. А на най-малките ученици – първокласниците, да бъдат ученолюбиви, любознателни и игриви.

  Официални гости на празника бяха:   г-н Иванчо Раев – кмет на село Борима; г-н Иван Христов – кмет на село Голяма Желязна; г-жа Виолета Вълкова кмет на село Старо село, г-н Тодор Комитов – главен експерт  спортни и младежки дейности в Община Троян.                              

   Поздравителни адреси бяха получени от: Милена Дамянова – председател на комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание на Република България; Иван Миховски – Народен представител;      Милко Недялков - Народен представител; Ваня Събчева – Областен управител на област Ловеч; Донка Михайлова – кмет на Община Троян

  По училищна традиция първокласниците минаха през украсената с цветя шестица и бяха посрещнати по стар български обичай за здраве и късмет с пита и мед. Първокласниците се запознаха с новите учебници. Рецитираха стихове, отгатваха гатанки. Получиха подаръци от родителите и Община Троян.

  Честит първи учебен ден и на добър час!

  Нека посрещнем предизвикателствата на новата учебна година смело и решително!

  Успешна и усмихната учебна 2019 – 2020 година!

   

  © 2013 - 2024 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.