Вторник, 18 Февруари 2020 09:38

  Ски - обучение по проект "Научи се да караш ски" 2020

  За втора поредна година ОУ „Васил Левски“ с. Борима се включи в инициативата на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката – „Научи се да караш ски“ 2020. Трима ученици от начален етап заедно със своя учител по ФВС Златин Костов участваха в периода от 27 до 30 януари 2020 г. в занятията по ски - алпийски дисциплини на Беклемето заедно с ученици от СУ „Васил Левски“ гр. Троян и СУ „Васил Левски“ с. Черни Осъм. Тази година в проекта взеха участие 100 ученици от училищата в Община Троян. Организаторите осигуриха безплатен транспорт от гр. Троян до Беклемето и обратно, ски – оборудване, ползване на ски – влек, ски – учители и обяд.

  В периода на обучението учениците упражняваха различни необходими за начинаещия скиор умения – обуване на обувки за ски, закопчаване и разкопчаване на обувките към ските, придвижване по равно, правилно падане и ставане. След тези важни първоначални умения, обучението премина към далеч по-приятната част – пързалянето. С всеки изминал час учениците, ръководени от ски – инструкторите, ставаха все по-уверени, научиха се да ползват ски – влека и да се спускат от най-високата част на пистата.

  В последния ден се проведе състезание по ски – слалом, в което участниците показаха наученото. В групата на момчетата победител стана нашият ученик Андрей Николов. Той ще вземе участие във финално състезание между победителите в проведените състезания на другите ски – обучения по проекта като победителят ще бъде награден със ски лагер.

  Филип Филипов получи грамота от Българската федерация по ски и Ски училище "СИМА" Беклемето за най-добър начинаещ скиор.

   

  Златин Костов

  Преподавател по физическо възпитание и спорт

   

   

   

  © 2013 - 2023 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.