Петък, 22 Май 2020 16:49

  Честит празник - 24 май!

  24 май е празник, какъвто нямат другите народи по света - празник на писмеността, просветата, културата. Празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата. 

  По пътя на духа и знанието всички ние, българите, имаме една щастлива орис: нашият език. Тази реч „омайна и сладка“, на която ние мислим, обичаме, откриваме, сънуваме, мечтаем и която трябва да съхраняваме, защото днес все по-често пишем нехайно, говорим с шепа думи, а знанието все по-рядко се цени.  

  На този ден с чувство на национална гордост отдаваме почит на всички просветители, учени, творци и светли умове в българската история и съвремие, дали своя принос за развитието на просветата и културата.

  Уважаеми учители, 

  Желая Ви от сърце творчески дух и оптимизъм, много здраве и сили, решимост и единство, за да съхраним българския национален дух, просвета и култура. 

  Скъпи ученици, 

  Бъдете горди пазители на българските ценности, на българското слово и култура! Открийте смисъла на успеха в живота, в образованието, в духовността и всеотдайността! Неотклонно следвайте мечтите си, бъдете честни и почтени! 

  Каква всъщност е мисията на мъдрия учител? Да отваря очите на ученика си, а той вече със своите да е в състояние да види и пресъздаде света.

  Какво обаче е да си истински ученик? То е да пренесеш във времето не само спомена, а и духа на своя учител.

  А какво е училището? Родното, святото, вечното – ОУ „Васил Левски” в с. Борима!

  С вече дългогодишната си история зад гърба си нашето училище непрекъснато се е променяло и усъвършенствало, за да изпревари времето и да бъде такова, каквото е днес.

   

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

   

  ИВАНКА МИТКОВА

  ДИРЕКТОР НА ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – С. БОРИМА

  Галерия със снимки

  © 2013 - 2023 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.