Четвъртък, 18 Февруари 2021 08:04

  Открит урок по човекът и природата в електронна среда

  15.02.2021 г. е много вълнуваща дата за учениците от шести клас в ОУ „Васил Левски”, защото е последен ден от обучението от разстояние в електронна среда и защото проведоха онлайн урок по Човекът и природата. Това бе предизвикателство за тях и за преподавателя Зорница Стоянова. Темата „Размножаване” дава възможност за използване на много видео материали и забавни задачи от различни приложения.

  Урокът започна с проверка на домашната работа. Учениците показаха своите знания, забавлявайки се със задачи от приложението LearningApps.org, като най–атрактивна се оказа играта „Стани богат”. В нея учениците не можаха да достигнат до най–високото ниво, но пък станаха по–богати със знания за кръвоносната система на животните. Знания от новата тема получаваха с помощта на бяла дъска и видео материали. На тях учениците сами разпознаваха видовете безполово размножаване при най–просто устроените многоклетъчни животни. Когато знанията се получават чрез игри и забавления, учениците изпитват желание да надграждат и да се развиват. Това се прилага и в редовните часове, защото учениците имат нужда и потребност от нови и съвременни методи на преподаване.

  Не трябва да се съмняваме, че в нашето малко, но съвременно и модерно селско училище съвременните технологии са част от ежедневието на децата ни.

  Зорница Стоянова - преподавател

  © 2013 - 2024 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.