Четвъртък, 24 Ноември 2022 09:47

  "В света на приказките" - иновативен урок по литература в V клас

  На 22.11.2022 година в пети клас г-жа Милена Антонова проведе един по-различен урок по литература. На него присъстваха гости от училището – г-жа Елмира Иванова – старши учител в група за ЦО, Зорница Стоянова – учител в прогимназиален етап, Стефка Колева – старши учител в прогимназиален етап, Веселина Йонкова – учител на 4 клас и родители.

  Урокът започна с представяне от всеки ученик на любим приказен герой, когото другите ученици трябваше да разпознаят. Най-атрактивна беше Дария Василева в ролята на Спящата красавица. Голям интерес предизвика играта „Познай кой съм?“. Учениците трябваше да разпознаят герой, изваден от „вълшебната кутия“ и да отгатнат от коя приказка е. В състезанието „Най-бързият печели“ учениците откриваха герой от приказка на картина. Проведе се и състезание по групи, в което учениците трябваше да покажат знания за видове приказки, да решат кръстословица и да намерят имена на приказни герои в буквословица. За най-добрите имаше поощрителна награда - ваучер.

  Урокът премина с голямо въодушевление и силни емоции. Но най-важното е, че учениците показаха знания и интерес към приказките. За мен беше огромно удовлетворение да разбера, че има ученици, които четат книги.

    

  Милена Антонова – преподавател по български език и литература

   

  © 2013 - 2023 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.