Събота, 23 Февруари 2013 18:01

  Ученическо състезание „Левски – идеал на поколенията”

  На 15 февруари 2012 г. в залата на Община Троян се проведе ученическо състезание „Левски – идеал на поколенията". В него взеха участие училищата, носещи името на Апостола на свободата: СОУ „Васил Левски" – гр. Троян, ОУ „Васил Левски" – с. Борима, ОУ „Васил Левски" – с. Орешак и СОУ „Васил Левски" – с. Черни Осъм. Всеки отбор се състоеше от по четири участника, които отговаряха на въпроси, свързани с живота и делото на Васил Левски.

  След много оспорвана борба нашият отбор в състав: Рени Исова и Танер Шабанов от VІ клас, Николета Испирска и Цветомир Бановски от V клас, заеха второ място след отбора на СОУ „Васил Левски" – гр. Троян.

  Награда получиха всички участници в състезанието – грамота и луксозно издание на книжката „Последната изповед на Апостола".

  Нашият отбор се представи най-атрактивно и получи грамота за „Най-интересно представяне". Той грабна журито и публиката още в началото с мултимедийното представяне на училището ни и с артистичния край на есето: „Днес, застанал смирено на Левски пред старинната остра кама, клетва давам да служа аз честно на теб, моя свещена земя!", когато и четиримата станаха и произнесоха тази клетва с ръка на сърцето.

  За индивидуално представяне беше наградена Рени Исова. Отбора бе ръководен от Стефка Колева - старши учител по история и цивилизация.

  © 2013 - 2022 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.