Петък, 01 Март 2013 07:40

  Ден на розовата фланелка - Световен ден за борба с тормоза в училище

  На 27 февруари 2013 година учители, ученици и персонал от ОУ „Васил Левски“ - село Борима за първа година се присъединиха към инициативата за отбелязване на Световния ден за борба с тормоза в училище, като се облякоха в розово, и така заявиха своята ясна позиция срещу агресивното поведение.

  Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище в Канада. Той е познат също и като “Ден на розовата фланелка”. На този ден участниците  носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

  По инициатива на УКБППМН учениците изготвиха предварително стикери  с надпис: „не“ на тормоза в училище“, които бяха закачени сутринта на всеки един. Във фоайето на училището беше  поставено табло, подготвено от ученици, посещаващи ПИГ горен курс, под наслов: Кажете „НЕ“ на тормоза в училище!                     

  Седмокласниците поставиха на информационното табло  постер с призиви:
  Мълчанието не решава проблема
  Тормозът и насилието нарушават правата на човека
  Тормозът ни лишава от сигурност и любов
  Никой няма право да упражнява насилие върху теб
  Ти заслужаваш да живееш без страх
  Не се страхувай да споделиш и да потърсиш подкрепа.

  В голямото междучасие на всички  бе прочетена информация как се е зародила идеята за „Деня на розовата фланелка“ и какво означава. По идея на 2 седмокласнички учениците казаха своето „стоп“ на насилието в училище и призоваха към повече сигурност чрез танц.

  © 2013 - 2022 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.