Петък, 08 Май 2015 08:36

  Трета глобална седмица за пътна безопасност

  Непрекъснато се съобщава за загинали деца на пътя. Нашето училище не е безучастно към тези проблеми.

  Във връзка с Третата глобална седмица за пътна безопасност, в училище се организираха различни мероприятия.

  Класните ръководители на учениците от начален етап им припомниха безопасните маршрути от дома до училище. Проведе се и тематичен час на класа „Пазя моите и на връстниците си здраве и живот“. Организирана бе и родителска среща, на която всички класни ръководители дискутираха с родителите наболелите проблеми за безопасността на децата като участници в пътното движение.

  При проведените видеоуроци учениците разбраха, че главната отговорност за опазване  живота на човека е на самия човек. Интересни идеи вложиха учениците от прогимназиален етап в компютърните си рисунки на тема „Спаси живота на децата“, от които се подреди изложба.

  С учениците от начален етап се проведе мероприятие на учебната площадка по БДП „Аз познавам пътните знаци“. Всяко дете демонстрира знания за пътните знаци, касаещи ги като пешеходци и велосипедисти.

  Практическото занятие с помощта на полицейски инспектори от пътна полиция към РПУ – град Троян протече при голям интерес. Учениците наблюдаваха полицейска проверка на автомобилен шофьор – проверка на документи, проба за алкохол и техническа изправност на автомобила.

  Най-интересно и атрактивно премина състезанието за майсторско управление на велосипед. Някои ученици показаха завидно умение при овладяване на велосипеда в различни ситуации.

      

  Йонета Кръстева – председател на училищната комисия по БДП

  © 2013 - 2020 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.