Печат на тази страница
Сряда, 20 Юни 2018 10:56

Заключителна изява на групите

На 15.06.2018г. в салона читалище „Напредък“ с. Борима се състоя заключителната изява на групите по проект „Твоят час“. Тържеството започна с последното представяне на групата по интереси „Опознай България“. Стефка Колева – ръководител на групата беше подготвила изненада за участничките и публиката. С помощта на презентация всички се насладиха на най-добрите и забавни моменти от разнообразната дейност на групата. Своята обич и възхищение пред родината момичетата изказаха чрез подготвения рецитал.

Темата за България е неотделима част от представянето на групата по интереси „Да танцуваме заедно“ с ръководител Зорница Стоянова. През годината те подготвиха 8 танца и с право си заслужиха възхищението и обичта на публиката. Наслада за окото са не само тяхната игра, но и пъстрите народни носии, закупени със средства по проекта. Те ни припомниха своите джиновски, самодивски и мажоретен танц.

Групата за обучителни затруднения по български език с ръководител Магдалина Груева показа пред всички своите познания чрез стихчета за правописа на думите и драматизацията „Дядо и ряпа“ в съвременен вариант.

Изявата  на групата  „Спортуваме за здраве“ включваше  представяне на спортните интереси на участниците. Ръководителят Златин  Костов запозна публиката с историята на античните и съвременните Олимпийски игри.

В заключителната част г-ца Миткова, директор на ОУ „Васил Левски“ с. Борима, разказа за дейността на проекта и връчи грамоти на всички участници от групите за активно участие в дейностите по проект „Твоят час“.

Поредният празник, организиран по проекта, донесе много усмивки, възхищение, радост и забавление за всички - публика и участници.

Прочетена 597 пъти

Галерия със снимки