Сряда, 20 Декември 2023 13:19

  Осъществен проект по НП "Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда"

  Основно училище „Васил Левски“ с. Борима работи успешно по реализиране на Национални програми към Министерство на образованието и науката. През 2023 година училището бе одобрено за създаване на класна стая по история и цивилизации и география и икономика по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, в която учениците ще се обучават за придобиване на ключови компетентности в областта на хуманитарните науки.

  Класната стая придоби нов свеж облик след направения ремонт: премахна се старата ламперия, шпакловаха се стените и се боядисаха в свежи цветове. Стаята просто грейна!

  Основните цели, които екипът за реализиране на проекта си постави, са изпълнени. Повиши се интереса на учениците към историята и географията. С таблата и принтовете на учебните маси, учениците получават знания за българските възрожденци. Цялото обзавеждане спомага за  възпитаване на национална гордост и родолюбие. Създаде се атмосфера на патриотичен дух.

  С реализирането на проекта създадохме обстановка с разнообразни, красиви и иновативни маси за учениците с принт географски карти и ликове на исторически личности. Закупиха се  пана и табла, които да оформят национално самосъзнание у тях, да подпомогнат обучението в часовете по хуманитарните предмети, да възпитат национална гордост и родолюбие. Не на последно място тази класна стая ще формира у учениците естетически вкус и ще осигури равен достъп до образование на учениците от различни етноси, ще създаде привлекателни учебно -възпитателни условия.

  Създаде се кът за отмора през свободното време, в който учениците могат да прочетат любопитни факти от закупените енциклопедии, да обогатят речта си и познанията си за света от книгите и дидактическите игри. Или да развият комуникативни умения в непринудени разговори и творческо вдъхновение.

  Очакваме учениците да обогатят знанията си, да разпознават историческите личности и основните им идеи, да работят по – добре с географски карти. Така също да бъде стимулиран интересът към богатото историческо наследство на България.

  Стефка Колева – старши учител по обществени науки

  Милена Антонова – старши учител по български език и литература

  Прочетена 1965 пъти

  Проекти

  © 2013 - 2024 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.