Понеделник, 19 Февруари 2024 08:26

  Проектни дейности: "Поклон пред делото на Васил Левски" - патрон на училището

  Апостолът на свободата! Няма българин, който да не се прекланя пред делото на този велик човек. Това направихме и ние с учениците от I, II и III клас на ОУ „Васил Левски“ – с. Борима.

  На 14 февруари 2024 г. се проведоха проектни дейности под надслов „Поклон пред делото на Васил Левски“, патрон на училището. Денят започна с презентация, в която бе описан и онагледен подробно животът на Левски. Учениците гледаха с интерес и след това всеки изказа впечатлението си от динамичния и изпълнен с трудности живот на Апостола. Музикален фон на презентацията беше любима песен на учениците, която те запяха импулсивно и с удоволствие. Елис Кехайова запозна всички ученици с имената, с които Васил Левски е известен и причините, поради които ги е получил. След това всички ученици получиха работни листи с различни задачи в тях. Първокласниците и второкласниците трябваше да напишат под диктовка красиво и четливо стихотворение за Левски. Имаше и картинки, които да оцветят. Децата много се стараеха, защото не трябва да излагаме патрона на нашето училище. Работните листи на трети клас бяха усложнени със задачи, които включваха детайли от нашата история, моменти от живота на Левски и семейството му, неговата революционна дейност. На някои от работните листи учениците работиха и по групи.

  В последния час всички с голямо удоволствие нарисуваха моменти от живота на Левски,  които най-много са ги впечатлили. Всеки положи максимално старание, за да покаже своята признателност и преклонение пред подвига на героя.

  Всичко това протече на фона на песни за Левски, които учениците са слушали и учили в часовете по музика.

    

  Йонета Кръстева – класен ръководител на III клас

   

  © 2013 - 2024 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.