Понеделник, 13 Май 2024 15:55

  "Нашите букви" - проектна дейност

  Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е български официален празник, честван на 24 май. На този ден се прекланяме пред делото на славянските просветители, дали на нас и на света кирилицата.

  В чест на този празник на 10.05.2024 г. се проведе проектна дейност под надслов „Нашите букви“ с учениците от I, II и III клас. По-голяма част от учениците прочетоха стихотворения по темата, а малко бяха научили наизуст, което беше предварително зададено. На фона на песни, посветени на празника, оцветиха и изрязаха по няколко букви от българската азбука, а с тях подредиха различни думи.

  С внимание и интерес учениците попълваха работни листи с различни развлекателни езикови задачи и упражнения. Тук те приложиха наученото за българския език. Имаше упражнения, при които трябваше да вложат творчество и умения за създаване на текст, знания за граматически категории и признаци на частите на речта.

  С голям ентусиазъм всички се включиха в последната задача – да направят надпис на картон „140 години училище в село Борима“ с капачки от пластмасови бутилки. Задачата се превърна в игра. Децата се разположиха на земята, имаше много и различни капачки, всеки даваше идеи и се стремеше да залепи своята капачка.

  Така нашите ученици уважиха по нетрадиционен начин този светъл празник.

  Йонета Кръстева и Веселина Йонкова

   

  Галерия със снимки

  © 2013 - 2024 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.