Понеделник, 19 Ноември 2018 09:22

  Урок по предприемачество с І и ІІ клас

  На 15 ноември 2018 година по инициатива на Джуниър Ачийвмънт – България с ученици от  I и II клас се проведе урок по предприемачество на тема „Явор и зеленчуковата градина“ от програма „Ние“ под ръководството на господин Михаил Михайлов и госпожа Йонета Кръстева.

  Програма „Ние“ допълва учебната програма по обществени науки в начален етап с понятия и умения, свързани с бизнеса и икономиката и поставя акцент върху значението на образованието за бъдещето на учениците. Тя има за цел да разшири познанията на учениците за личната икономика, която се отнася до различните възможности за избор и решения, свързани с тях.

  От самото занимание учениците добиват умения за вземане на решения, работа в екип, подреждане, следване на инструкции, слушане и отговаряне.

  Заниманието започна със запознаване на учениците с разказа „Явор и зеленчуковата градина“. От него научиха кой герой какъв зеленчук е отгледал. Това им послужи по-късно да изпълнят следващите дейности и да подредят своята зеленчукова градина. Докато изрязваха, подреждаха и залепваха своите зеленчуци в работните листи, заниманието се превърна в едно забавление. Някои ученици се справиха по-бързо и започнаха да помагат на другите. И точно тук учениците разбраха какво значи подкрепата на приятел в труден момент.

  Следващата дейност беше да засеят семена в предварително подготвени пластмасови кофички. Всеки ученик носеше бобени зърна. Господин Михайлов им даде инструкции за работа при засяване на семена, които учениците спазиха и се справиха много бързо и качествено.

  Накрая трябваше да открият познати зеленчуци в работните листи и да ги оцветят, както и да нарисуват своя любим зеленчук.

  След завършване на занятието всеки ученик получи сертификат за участие и успешно справяне с поставените задачи.

  Галерия със снимки

  © 2013 - 2020 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.