Понеделник, 01 Март 2021 07:56

  ОУ "Васил Левски" - с. Борима участва в състезанието Spelling Bee 2021

  ОУ „Васил Левски“ - с. Борима вече има трима участници в регионалния кръг на единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

  Шанел Кехайова от 6 клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 26 февруари в ОУ „В. Левски“ - с. Борима, община Троян, област Ловеч. Шанел спелува правилно думата CROWDи победи Галена Емилова, която остана втора.

  Преслав Памуков от 4 клас стана първенец от начален курс като спелува правилно думата „SMILE , а на второ място бе Стефани Петкова от 2 клас. Учениците имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 27 март, 2021 г. А националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.

  Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

  Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEEcause we need them". В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

  Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

  Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

  Марияна Станчева - преподавател по английски език

   

  © 2013 - 2024 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.