Понеделник, 10 Юни 2024 15:41

  140 години училище - тържествен концерт

             Тържественият концерт по случай 140-тата годишнина от създаване на училище в с. Борима се състоя вечерта на 1-ви юни в салона НЧ „Напредък - 1908 г.“ . Гости на тържеството бяха Г-жа Донка Михайлова - кмет на Община Троян, г-жа Мериян Афъзова - кмет на с. Борима, г-жа Розалина Русенова - председател на комисията по „Образование, спорт, култура и граждански организации“ в Общински съвет гр. Троян, г-жа Виолета Стоянова - кмет на с. Голяма Желязна,  г-жа Наталия Симеонова- старши експерт по анализ на информацията в Регионално управление на образованието - Ловеч, г-жа Ани Иванова - старши експерт Предучилищно и начално образование в отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Троян, г-жа Борислава Съева - председател на Обществения съвет в ОУ  „Васил Левски“ и членове на Обществения съвет.

             Много прочувствено слово към всички присъстващи произнесе директорът на училището г-жа Иванка Миткова.

             Своите поздравления изказа и г-жа Донка Михайлова, кмет на Община Троян.

             Ученици рецитираха стихове, посветени на училището, учителите и децата. Вокална група „По ноти“ по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“ с ръководител г-жа Йонета Кръстева създаде страхотно настроение със своите изпълнения. Невероятно беше соловото изпълнение на песента „Да протегнем на някой ръка“ на Стефани Петкова от 5 кл.

  Традиция е всяка година да се награждава ученик с плакет  за принос в утвърждаване престижа на училището. Наградата получи Мелек Кюрдова от 7 кл.

             Сцената оживя, когато приказни герои я изпълниха с шеги и смях и организираха пищен карнавал. Групата за народни танци към училището с ръководител г-н Юлиан Йорданов плени всички присъстващи в залата със „Северняшки танц“. Тази група също е създадена по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

  През годините двете културни институции - училище и читалище - винаги са работили ръка за ръка, затова вихрен танц представиха участниците в група „Хоп-троп“ с ръководител г-жа Цветомира Христова към Народно читалище „Напредък – 1908 г.“‚ с. Борима, които са и ученици в нашето училище. Ажда Такалова, бивша ученичка, поздрави с 2 песни всички учители, родители и гости. Мажоретният танц „От векове за векове“ обобщи посланието на концерта, въодушеви докрай публиката и я подготви за най-голямата изненада на вечерта - тържествена дневна заря, невиждана до сега, която освети небето на Борима.

             Нека десетилетия наред училището да продължи да дава криле на младостта и  дързостта, на таланта и трудолюбието, на мъдростта и вдъхновението.  Да бъде!

             Честит юбилей!

  © 2013 - 2024 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.